Vesti iz zemlje

25.04.2024. 14:29

Autor: Katarina Pantelić

EXPO traži konsultanta za organizaciju izložbe

Pixabay

Privredno društvo EXPO 2027. d.o.o. raspisalo je javnu nabavku putem koje traži konsultantske usluge za „organizaciju i realizaciju“ projekta specijalizovane izložbe EXPO 2027. Njihov angažman bi trebao da traje tri godine, a ni u ovom slučaju vrednost nabavke nije napisana.

Ove usluge privredni subjekt bi trebalo da pruža na mesečnom nivou od zaključenja ugovora.

Jedan od kriterijuma za izbor privrednog subjekta je da je on „član ili da je sarađivao sa međunarodnim organizacijama u oblasti organizovanja sajmova ili izložbi“, bilo sa sa Međunarodnim biroom za izložbe, sa zvaničnim učesnicima međunarodne izložbe, ili Međunarodnom unijom sajmova.

Takođe, u kriterijumima za izbor stoji i to da je firma tokom perioda od najviše tri poslednje godine organizovao ili učestvovao u organizaciji minimum tri međunarodna sajma ili izložbe, sa najmanje po 30 međunarodnih izlagača.

Dodatni kriterijum je da firma ima minimum deset ljudi sa desetogodišnjim iskustvom u organizaciji međunarodnih sajmova ili izložbi.

Nabavka se odnosi na savetodavno-konsultantske usluge u oblastima: menadžment, komercijala, marketing, operacije, logistika i transport, održavanje, međunarodna saradnja i „One stop shop“.

Podsećamo, posebna sekcija za EXPO u okviru Portala javnih nabavki počela je sa radom 11. aprila.

Prva javna nabavka u toj posebnoj sekciji objavljena je 14. aprila ove godine i ticala se projektovanja stambenog kompleksa u blizini budućeg Nacionalnog stadiona. Ni ovde vrednost tendera nije bila jasno označena.

Za ove javne nabavke se ne primenjuje Zakon o javnim nabavkama već samo „Uredba o pravilima postupaka nabavke dobara, usluga ili radova potrebnih za realizaciju međunarodne specijalizovane izložbe EXPO BELGRADE 2027“ koja je doneta u februaru ove godine.

Objavljen prvi tender za EXPO 2027, traži se projektant za 160.000 kvadrata

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.