Palma delio po 2.000-3.000 dinara roditeljima, bolesnima, starima i nezaposlenima

  • 24.08.2018

  • 14:17

  • B92

  • 0

Čekalo se u redu od 5 ujutru FOTO:B92

Dragan Marković Palma upriličio je prijem za roditelje sa više dece, stare, bolesne, nezaposlene, kojima je uručena i jednokratna novčana pomoć.

On je prijem upriličio zajedno sa gradonačelnikom Jagodine Ratkom Stevanovićem i saradnicima.

Roditelji sa više dece iz budžeta su dobili po 3.000 dinara po detetu, a bolesni za lekove, stari i nezaposleni po 2.000 dinara i preporuku da se jave radi zaposlenja u neku od fabrika u Jagodini.

"Reč je o tradicionalnom prijemu za građane, koga organizujemo 14. godinu, pred početak školske godine i pomažemo poorodice sa više dece da đacima nabave što je potrebno", objasnio je Marković novinarima.

On je dodao da je danas za pomoć došlo oko 2.100 građana" i istakao da postoji kriterijum Gradskog centra za socijalni rad po kome se dele ove pare, a i sami znamo lično gotovo 95 odsto građana.

Znamo i koje fabrike u Jagodini primaju radnike i upućujemo nezaposlene da se tamo jave, dodao je Marković i precizirao da su to fabrike italijanskih kompanija: Aunde, Turi, Konfesione i domaća fabrika Jela.

Fabrike italijanskih kompanija su udvostručile broj zaposlenih u poslednjih nekoliko godina, dodao je Marković i napomenuo da ima "porodica, a i danas ovde na prijemu, koje imaju po četvoro dece, ali ne žele da rade u privatnim preduzećima, hoće državni posao".

Marković je istakao da na prijemu nema građana koji se žale na infrastrukturu,

"Mi smo to rešili i ne možemo da shvatimo da neke opštine i gradovi u 21. veku to nisu rešile".

On je istakao da se u "Jagodini borba protiv bele kuge ne vodi savetima, već konkretno, imamo najnižu cenu vrtića, učenici ne plaćaju prevoz, trudnice i porodilje mesečno dobijaju po 12.000 dinara..."

Zahvaljujući ovakvoj politici Jagodina na poslednjem popisu ima 400 porodica više a broj đaka u školama je u konstantnom porastu... Pare obezbeđujemo tako što odbornici Skupštine grada ne primaju plate i dnevnice, takođe članovi Izvršnog veća, upravnih odbora... i mesečno uštedimo i do 10.000.000 dinara.

Marković je do kraja godine najavio još dva prijema građana, istakavši da je Jagodina jedini grad u Srbiji koji organizuje ovakve prijeme, i najavio potpisivanje ugovora sa kineskim partnerom o izgradnji jedne fabrike, u oblasti poljoprivrede.

Ovom fabrikom uveo bi se red, eliminisali nakupci i prekupci koji zarađuju na seljakovoj muci i znoju, istakao je Marković.

Stari i bolesni, koji su došli na prijem a imali su problem da se vrate kući, vraćeni su službenim automobilima Gradske skupštine.

U parku isprede zgrade Gradske skupštine razni građani, stari, majke sa decom su se počeli skupljati još oko pet sati jutros, rekli su Tanjugu ljudi iz skupštinskog obezbeđenja.

Na glavnom ulazu u zgradu, uz skupštinsko obezbeđenje, red su pravili pripadnici policije u uniformama.

Dežurala je i ekipa lekara Službe hitne pomoći i saobraćajna policija.

Ispred zgrade do ulaza formiran je red dugačak oko stotinu metara a tako je i po hodnicima zgrade.

pošaljite komentar

Nema komentara