Vesti iz zemlje

26.01.2017. 15:09

eKapija

Autor: Nova Ekonomija

Raskinuta privatizacija RTV Kragujevac

Privatizacija Radio-televizije Kragujevac raskinuta je juče. Komisija za kontrolu izvršenja obaveza kupca donela je odluku o raskidu ugovora o prodaji kapitala, jer je kupac raspolagao imovinom većom od 10% od ukupne vrednosti stalne imovine i nije blagovremeno dostavio bankarsku garanciju – potvrđeno je UNS-u u Ministarstvu privrede.

„Pored ovih razloga, koji su u skladu sa zakonom osnov za raskid ugovora, kupac nije izvršio obavezu isplate dospelih zarada za jun, jul, avgust i septembar 2016. godine, a i nije izvršio investicionu obavezu u iznosu od 150.000 EUR u roku od 12 meseci od dana zaključenja Ugovora. RTV Kragujevac je takođe oduzeta dozvola o pružanju medijskih usluga, iako je u skladu sa ugovorom, kupac imao obavezu održanja kontinuiteta u proizvodnji medijskih programa. S obzirom na to da Kupac ni u naknadno ostavljenom roku nije dostavio revizorski izveštaj, kojim se potvrđuje da je ispunio ugovorne obaveze, Ministarstvo privrede je naplatilo bankarsku garanciju od 150.000 EUR“, navodi se u saopštenju Ministarstva koje je sinoć poslato Sindikatu RTV Kragujevac.

Vlasnik Radoica Milosavljević za UNS je rekao da „potpuno razume što je privatizacija raskinuta“.

„Nisam ispunjavao obaveze. Shvatio sam da je nerealno da ispunjavam obaveze na osnovu prethodnih dugovanja i da mi je ovako mnogo manji rizik. Zaposleni, njih 67, nisu zarađivali novac, komercijala nije zaradila ni dinar i televizija tako nije mogla da opstane“, rekao je Milosavljević.

Podsetimo, Televizija Kragujevac je prekinula emitovanje programa 7. decembra, pošto su izvršitelji popisali opremu za emitovanje i proizvodnju programa, a čiji je deo kasnije prodat po tužbama zaposlenih za neisplaćene zarade.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.