Vesti iz zemlje

01.11.2018. 11:37

eKapija

Autor: Profesor Velimir Lukić o odluci NBS

Raspisan poziv za dodelu sredstava iz IPARD fondova

Uprava za agrarna plaćanja raspisala je treći javni poziv za dodelu sredstava u okviru IPARD fondova.
Obuhvaćeni su sektori mleka, mesa, voća i povrća i ostalih useva, a predmet javnog poziva su investicije u fizičku imovinu i prihvatljivi troškovi u vezi sa izgradnjom, kao i nabavkom nove opreme, mašina i mehanizacije, osim investicija u nabavku novih traktora.
Rok za podnošenje zahteva je 9. januar 2019. godine, a ukupna raspoloživa sredstva na ovom javnom pozivu su oko 25,5 miliona evra (3.015.976.278,00 dinara).
Visina podsticaja iznosi od 60 do 70 odsto prihvatljivih troškova investicije, u zavisnosti od toga da li je podnosilac mladi poljoprivrednik i da li se poljoprivredno gazdinstvo nalazi u planinskom području.
Iznosi podsticaja koje korisnik može da ostvari u sektorima voća, povrća i sektoru ostalih useva mogu biti od 5.000 do 700.000 evra, a za sektore mleka i mesa od 5.000 do milion evra.
Na ovom javnom pozivu može se podneti samo jedan zahtev za odobravanje projekata, koji može da obuhvati jednu ili više investicija iz liste prihvatljivih.
Za više informacija posetite portal eKapija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.