Vesti iz zemlje

22.05.2019. 10:36

Novosti, Nova ekonomija

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Sa ulica sklonjeni turski autobusi

Rukovodstvo privatnog gradskog prevoznika Arive odlučilo je da sa beogradskih ulica preventivno povuče 25 novih turskih autobusa koji su učestvovali u nedavnim nesrećama, pišu Večernje novosti.

Iako su autobusi turskog proizvođača Temsa, model Avenue, još pod garancijom, vozila će biti u garažama dok se ne otkloni svaka sumnja da se kod njih ne javlja iberturaža, odnosno nekontrolisano ubrzanje, navodi list.

Podsećamo, pre desetak dana dogodila se nesreća kad je autobus sa putnicima marke Temsa na gradskoj liniji 20 udario u kuću na okretnici u Ustaničkoj, a samo zahvaljujući prisebnosti vozača izbegnuta je veća tragedija. Kako je rekao vozač, autobus je u jednom trenutku potpuno podivljao i počeo nekontrolisano da se kreće 100 km na čas. 

Kako je nezvanično ranije preneo Blic, sličnih nesreća je već bilo desetak. Svima je zajednički proizvođač autobusa, turska kompanija Temsa, model Avenue, koji su krajem septembra 2018. stigli u Beograd.

Sredinom oktobra 2018. autobus 47 se zakucao u banderu na Slaviji, a autobus je isto kao i u slučaju nesreće u Ustaničkoj, bio nov i tehnički ispravan. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.