Vesti iz zemlje

21.12.2018. 12:47

Beta

Autor: Goran Vesić

Savet stranih investitora: Nastavljamo da zagovaramo ubrzanje reformi

Savet stranih investitora (FIC) saopštio je da će nastaviti da zagovara ubrzanje reformi i pristupnih pregovora Srbije, kako bi se sustigao nivo ekonomskog razvoja u Evropskoj uniji.
„Tri ključna očekivanja Saveta od Vlade Srbije su ostvarenje održive fiskalne konsolidacije (strukturne reforme, posebno privatizacija i korporatizacija državnih preduzeća), unapređenje primene zakona, posebno u oblasti poreza (jačanje poreske adiministracije) i obezbeđenje veće transparentnosti u javnim konsultacijama sa fokusom na reforme u osam prioritetnih oblasti: porezi, rad, digitalizacija i elektronsko poslovanje, nekretnine i izgradnja, inspekcije, bezbednost hrane i opšti pravni okvir, s akcentom na zakone o stečaju i deviznom poslovanju“, izjavila je predsednica Saveta Jana Mihajlova na godišnjoj sednici Skupštine FIC-a. 
Na godišnjoj sednici Skupštine FIC-a razmotrene su prethodne aktivnosti i usvojen godišnji i finansijski izveštaj za 2018. godinu. 
Ocenjeno je da je 2018. bila važna godina za FIC, koji je, pored ostalog, pokrenuo 45 regulatornih inicijativa, aktivno učestvovao u 14 radnih grupa i održao više od 200 sastanaka sa predstavnicima Vlade i drugim akterima. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.