Vesti iz zemlje

02.01.2019. 12:55

Tanjug

Autor: Jorgovanka Tabaković

Skoro potpuno blokiran promet robe iz Srbije i BiH na Kosovo

Promet robe iz Srbije i BiH na Kosovo gotovo je potpuno blokiran posle uvodjenja dodatnih taksi od 100 odsto, izjavio je generalni direktor kosovske carine Bahri Beriša.

Priština je odluku o povećanju od 100 odsto taksi za robu iz Srbije i BiH donela 21. novembra prošle godine, a uoči Nove godine ta mera je proširena i na robu stranih firmi koje proizvode u Srbiji.

Beriša kaže da je u tom periodu promet iznosio ukupno 60 miliona evra iz obe zemlje, a da je sada svega nekoliko stotina hiljada, prenela je GazetaExpres.

Prema njegovim rečima, efekat uvedenih mera za Prištinu je povećanje lokalnih proizvodnje. Beriša kaže da je na kosovskom tržištu bilo najviše robe iz Srbije, zatim iz Nemačke, Turske, Italije, Kine i, na kraju, Albanije. Napominje da je period od mesec dana bio kratak da bi se sklopili novi ugovori za dobavljanje roba koje bi na kosovskom tržištu zamenile robu iz Srbije i BiH.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.