Vesti iz zemlje

16.05.2019. 12:25

Politika

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Srbija i dalje u trci za investiciju Folksvagena?

Nemački proizvođač automobila Folksvagen saopštio je da će započeti pregovore o izgradnji nove fabrike u Evropi, a zvaničnici te kompanije još nisu otpisali Srbiju kao moguću lokaciju.

Zamenik šefa za korporativne komunikacije Folksvagena Ludvig Kristof izjavio je za Politiku od četvrtka da dok traju razgovori ne može da iznosi informacije o tome koje se zemlje razmatraju.

„Još smo u fazi istraživanja, ali sada započinjemo konkretne pregovore sa predstavnicima preostalih lokacija,“ rekao je Kristof.

Rojters je javio da su u konkurenciji za Folksvagenovu investiciju ostale Turska i Bugarska, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je prošle sedmice da su male šanse da nemački proizvođač dođe u Srbiju.

PROČITAJTE JOŠ:

Međutim, pojedini inostrani portali poslednjih dana i dalje spominju Srbiju kao jednu od mogućih lokacija.

Kako piše Automotive News, nova fabrika će proizvoditi modele marki Škoda i Seat. Vrednost investicije bi bila oko jednu milijardu evra.

Osim Srbije, Bugarske i Turske, kao moguće lokacije navodno su razmatrane i Rumunija i Severna Makedonija.

Prednost Bugarske je u tome što je članica Evropske unije, a bugarski ministar privrede Emil Karanikolov izjavio je u utorak da je ta zemlja „spremna da proizvodi automobile“, javlja agencija Novinite.

Nadzorni odbor Folksvagena trebalo bi da donese konačnu odluku o lokaciji nove fabrike na sastanku u novembru ove godine.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.