Vesti iz zemlje

17.01.2020. 16:59

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Sremska Mitrovica: Privatni partner za javno osvetljenje

Gradska vlast Sremske Mitrovice još jedna je u nizu lokalnih samouprava koja je raspisala konkurs za javno-privatno partnerstvo za zamenu, racionalizaciju i održavanje dela sistema javnog osvetljenja primenom mera uštede energije.

Rok za podnošenje ponuda je 52 dana od dana objavljivanja u Službenom glasniku Srbije, odnosno od 15. januara 2020. godine.

Lokalne samouprave širom Srbije od nedavno su počele da uvode javno-privatno partnerstvo radi uštede električne energije u sistemu javne rasvete, a te poslove često dobijaju firme bliske  predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, premijerki Ani Brnabić i mađarskom premijeru Viktoru Orbanu, o čemu su pisali BIRN i mađarski portal Direkt36.

Među ovim firmama su Južna Bačka, Keep Light i Somborelektro, slovenačka firma Resalta čiji je suvlasnik investicioni fond na čijem je čelu nekadašnji poslodavac premijerke Ane Brnabić, kao i mađarski Elios i U Light Kft.

BIRN je u decembru 2019. objavio da su te firme u različitim kombinacijama dobile 22 od 24 ugovora ukupne vrednosti skoro 50 miliona evra za ugradnju LED svetiljki u mestima širom Srbije.

U decembru je Keep Light dobio još jedan ugovor za uvođenje LED osvetljenja, i to u Leskovcu za 105 miliona dinara.

PROČITAJTE JOŠ:

Još jedna opština traži partnera za LED rasvetu

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.