Vesti iz zemlje

05.06.2019. 09:54

Danas

Autor: Ivan Stamenković i Nikola Vučković

Srpskim izvoznicima mesa 35 primedbi iz Rusije

Kompanije Matijević, Zlatiborac, Carnex i Big Bull moraju da otklone ukupno 35 primedbi ruskih vlasti da im ne bi trajno bio zabranjen izvoz mesa u tu zemlju, piše dnevni list Danas.

Ovaj list piše da je jedna od srpskih kompanija dobila 13 primedbi ruskih inspektora, jedna osam, a dve po sedam, koje moraju da uklone u naredna dva meseca.

Pozivajući se na izvor blizak Vladi Srbije, Danas javlja da su Rusi između ostalog imali primedbe na otpale oznake i da se na jednoj liniji pakovalo i sveže meso i prerađevine.

Nova ekonomija otkrila je pre nekoliko dana da je Rusija privremeno zabranila uvoz kompanijama Matijević, Big Bull Foods, Zlatiborac i Carnex zbog „ozbiljnih nepravilnosti“.

PROČITAJTE JOŠ:

Rusija spustila rampu za uvoz mesa četiri srpske kompanije

Ministar poljoprivrede tvrdi da je meso srpskih proizvođača bezbedno

U odlukama ruske inspekcije od 21. i 22. maja navodi se da je privremeno ograničenje na isporuku proizvoda četiri srpske kompanje uvedeno na osnovu inspekcijskog nadzora sprovedenog od 15. od 19. aprila. Privremena zabrana stupila je na snagu juče.

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović kazao je u nedelju da je meso ovih kompanija „apsolutno bezbedno i da je u ovom slučaju reč o administrativno tehničkim uslovima, koje ima svaka država“, preneo je Insajder.

Prema dokumentu koji je dobio taj portal, ruska inspekcija je između ostalog utvrdila klanje životinja kojima se ne može utvrditi poreklo i kršenje sanitarno-higijenskih normativa.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.