Vesti iz zemlje

24.11.2018. 11:31

RTS, Večernje novosti

Autor: Goran Vesić

Taksa za javni servis poskupljuje na 220 dinara

Taksa za javne servise Radio-televizija Srbije (RTS) i Radio televizija Vojvodine (RTV) od sledeće godine iznosiće najverovatnije 220 dinara.
Povećanje naknade sa 150 na 220 dinara predviđeno je predloženim izmenama Zakona o privremenom uređivanju načina naplate takse za javni medijski servis, koje su ušle u skupštinsku proceduru.
Ukoliko novi propis bude usvojen u predloženom obliku, građani će posle 1. januara dobiti za 70 dinara uvećane račune za električnu energiju, što je prvo poskupljenje TV takse od 31. decembra 2015. godine. Izmene zakona predviđaju da se javni servisi RTS i RTV finansiraju iz takse, a delimično i iz državnog budžeta, zaključno sa 31. decembrom 2020. godine. 
„Pretplata za RTS mogla bi da se poveća od sledeće godine, ali će i dalje iznositi manje od dva evra. Model finansiranja pretplatom kroz račun za struju pokazao se dobrim i biće nastavljen i sledeće godine“, rekao je generalni direktor RTS Dragan Bujošević na okruglom stolu „Javni medijski servisi u Srbiji”. 
Prvi čovek javnog servisa RTS podsetio je i da ista pretplata u Hrvatskoj iznosi 11, dok je u Sloveniji 12 evra, prenose Večernje novosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.