Vesti iz zemlje

20.05.2019. 16:40

N1, Beta

Autor: Aleksandra Đenadić, Prvo osnovno tužilaštvo

Taksisti najavljuju protest protiv Car:Go

Strukovno udruženje taksi preduzetnika (SITAB) najavilo je protest upozorenja za 27. maj ispred Skupštine Beograda, sa zahtevom da lokalne vlasti spreče udruženje Car:Go u obavljanju delatnosti prevoza putnika.

„Organizujemo protest samo sa jednim zahtevom – da se u Gradu Beogradu striktno i efikasno sprovodi Zakon o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, koji bi trebalo sa ulica da ukloni Car:go „udruženja građana“ koji usluge prevoza putnika vrši na divlje“, rekao je Zvezdan Sekulić iz SITAB-a.

Protest će trajati od 10 do 13 sati bez blokade saobraćaja, ali ako zahtev taksista ne bude ispunjen u roku od nedelju dana nakon toga, udruženje će organizovati „blokadu grada“, prenosi televizija N1.

SITAB je najavio da njihov pravni tim priprema tužbe radi naknade štete protiv Grada Beograda, pošto je lokalna samouprava nadležna za sprovođenje Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju.

PROČITAJTE JOŠ:

Mihajlović: Car:Go i svi ostali mogu da rade, ako se registruju u skladu sa zakonom

Članovi udruženja Car:Go najavljivali su štrajk glađu za isti dan, 27. maj, ali je u nedelju predsednik tog udruženja Aleksandar Vučić pozvao članove da to ne učine.

„Taksisti se ponašaju kao kartel, ali mi živimo u Beogradu, a ne u Medeljinu i mora biti slobode izbora, boljh usluga, nižih cena, a taksisti su najavili štrajk protiv Beograda i protiv svakoga ko želi da u njemu bilo šta promeni i poboljša“, kazao je Vučić na velikom sastanku tog udruženja.

Vučić je kazao da postoji „taksi kartel koji preti, ucenjuje i koji je nasilan,“ a da u Beogradu moraju da „postoje red, zakon, konkurencija i bolja usluga, i moraju da se plaćaju porezi.“

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.