Umesto za RFZO, 60 miliona za promociju Srbije

Ana Brnabić. FOTO: Vlada Severne Makedonije

Vlada Srbije preusmerila je 60 miliona dinara, koji su bili namenjeni Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja, za međunarodnu promociju Srbije u okviru kampanje „Srbija stvara".

Kako se navodi u poslednjem broju Službenog glasnika, ova sredstva biće raspoređena Kancelariji za informacione tehnologije i elektronsku upravu „radi obezbeđivanja nedostajućih sredstava potrebnih za međunarodnu promociju inovacionih i kreativnih delatnosti i aktivnosti".

„Srbija stvara" ja kampanja koja promoviše zemlju tako što „afirmiše vrednosti savremene Srbije - kreativnost, inovativnost i originalnost", kako se navodi na sajtu te platforme.

Iza kampanje stoji Savet za kreativne industrije, koji je osnovala predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić, a u njemu sede pojedinci i organizacije iz kreativnog sektora.

Savet razmatra predloge javnih politika i propisa vezanih za razvoj kreativnih industrija u Srbiji, ali i pomaže pri određivanju prioritetnih ciljeva i aktivnosti i podstiče komunikaciju i saradnju između sektora kreativnih industrija i drugih grana privrede, navodi se na sajtu serbiacreates.rs.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz budžeta 50 miliona za registar adresa

pošaljite komentar

5 komentara

 • Milena Smiljanić

  Tolkilo o obećanju da će se uložiti u lekove za obolele od Multiple skleroze. Svaka čast! Još da nam podele po koju tandžaru iz Krušika pa da nam skrate muke, da im ne budemo na teretu.

 • Đuson

  Vrlo sam kreativan,kako da se Ani preporučim????

 • ime

  Sramota, dok decu lecimo SMS-ovima!

 • sremica

  Srbija za ovakve projekte dobija od EU sredstva čija je potrošnja strogo kontrolisana i pravdana- Znači nema mesta muljanju sredstava iz bilo kog fonda i prebacivanja tamo gde su sredstva već stigla od INO projekata, Ipa, Cefser... lopovi nam pokradoše i ojadiše Srbiju!

 • Temudzin

  Samo nam jos to treba-promocija nasih uspeha u svetu. Ostalo sve imamo. Moglo je neko dete da se operise za raj novac a ne da se rasporedjuje medju halapljivim partijskim sluzbenicima ili ko zna zasto.