Vesti iz zemlje

29.10.2019. 16:34

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vlada daje dodatnih 116 miliona dinara za Hram Sv. Save

Vlada Srbije izdvojiće skoro milion evra iz budžeta za sprovođenje uredbe o štampanju doplatne poštanske marke čijom prodajom treba da bude sakupljeno 76 miliona dinara za izgradnju Hrama Svetog Save.

Vlada je 24. oktobra donela rešenje kojim izdvaja 116.137.000 dinara, ili 984.000 evra, za realizaciju Uredbe o izdavanju doplatne poštanske marke „Izgradnja Spomen-hrama Svetog Save”, čijom naplatom se obezbeđuju sredstva za izgradnju tog hrama.

Iz rešenja, koje je objavljeno u poslednjem izdanju Službenog glasnika, ne vidi se za šta je tačno potrebno dodatnih 116,1 milion dinara. 

U rešenju se navodi da se novac izdvaja za programsku aktivnost „podrška za gradnju i obnovu verskih objekata“ pod ekonomskom klasifikacijom 481 – „dotacije nevladinim organizacijama“.

U Uredbi o štampanju doplatne marke, koja je doneta 13. septembra, vidi se da će se marka izdavati u tiražu od 7,6 miliona komada, u apoenu vrednosti 10 dinara. 

Tih 76 miliona namenjeno je Svetom arhijerejskom sinodu SPC za finansiranje građevinsko-zanatskih radova i radova na uređenju enterijera Spomen-hrama Svetog Save.

Uredbom se propisuje da se za poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, osim na novine i časopise, doplatna poštanska marka plaća od 14. oktobra do 14. decembra 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Odobren konkursni novac Gašićevoj ženi, donatoru SNS-a i Radoici Milosavljeviću

Šest miliona više za potrebe kabineta Ane Brnabić

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentar(1)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.