FOTO: Petar Milošević/Wikipedia

Vlada daje dodatnih 116 miliona dinara za Hram Sv. Save

FOTO: Petar Milošević/Wikipedia

Vlada Srbije izdvojiće skoro milion evra iz budžeta za sprovođenje uredbe o štampanju doplatne poštanske marke čijom prodajom treba da bude sakupljeno 76 miliona dinara za izgradnju Hrama Svetog Save.

Vlada je 24. oktobra donela rešenje kojim izdvaja 116.137.000 dinara, ili 984.000 evra, za realizaciju Uredbe o izdavanju doplatne poštanske marke „Izgradnja Spomen-hrama Svetog Save”, čijom naplatom se obezbeđuju sredstva za izgradnju tog hrama.

Iz rešenja, koje je objavljeno u poslednjem izdanju Službenog glasnika, ne vidi se za šta je tačno potrebno dodatnih 116,1 milion dinara. 

U rešenju se navodi da se novac izdvaja za programsku aktivnost „podrška za gradnju i obnovu verskih objekata" pod ekonomskom klasifikacijom 481 – „dotacije nevladinim organizacijama".

U Uredbi o štampanju doplatne marke, koja je doneta 13. septembra, vidi se da će se marka izdavati u tiražu od 7,6 miliona komada, u apoenu vrednosti 10 dinara. 

Tih 76 miliona namenjeno je Svetom arhijerejskom sinodu SPC za finansiranje građevinsko-zanatskih radova i radova na uređenju enterijera Spomen-hrama Svetog Save.

Uredbom se propisuje da se za poštanske pošiljke u unutrašnjem poštanskom saobraćaju, osim na novine i časopise, doplatna poštanska marka plaća od 14. oktobra do 14. decembra 2019. godine.

PROČITAJTE JOŠ:

Odobren konkursni novac Gašićevoj ženi, donatoru SNS-a i Radoici Milosavljeviću

Šest miliona više za potrebe kabineta Ane Brnabić

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Komentari (4)

 • Darko

  Baš je u duhu naslova "novaekonomija" hahahaaahaha

 • Bože sačuvaj

  Uložićemo 116 miliona dinara da bi dobili 76 miliona dinara? Ko je ovde štampač?

 • Caca

  Pranje para! Kao što je bilo sa parama kojim mi građani, sa svojim izborom, plaćamo za APTV- i ADS-l ...Telekomu... Telekom je kupio Kopernikus, Kopernikus Prvu i O2... sve se vrti u krug... Višak para... Očigledno iste '' stručne'' osobe predlažu takve stvari.

 • crni domino

  Sto sesnaest dana po jedan MILION DINARA; gde idu te parde koje od nas poreskih obveznika uzima drzava!? Hocemo da znamo zasto i kome idu te pare!? TO JE NASE USTAVNO PRAVO!!!

Vidi sve komentare (1)