Vesti iz zemlje

16.04.2019. 11:56

Beta

Autor: Sindikati "Zastava oružju"

Vlada garant kredita Srbijagasa od 70 miliona evra za gradnju gasovoda

Vlada Srbija je usvojila Predlog zakona o davanju državnih grancija za kredit Srbijagasa od 70 miliona evra za potrebe izgradnje gasovoda od granice sa Bugarskom do granice sa Mađarskom i drugim susednim zemljama, koji je nastavak Turskog toka.
Kredit će biti uzet od Sosijete ženeral banke, Komercijalne i Vojvođanske banke i namenjen je ulaganju u kapital firme Južni tok (South Stream) registrovane u Švajcarskoj. Ta firma je u vlasništvu Srbijagasa, koji ima udeo od 49 odsto, i ruskog Gasproma koji je vlasnik 51 odsto kapitala.

Kredit će biti otplaćivan šest godina, sa periodom počeka od dve godine, a otplata je tromesečna sa godišnjom kamatnom stopom od 1,38 do 1,75 odsto.
Pripremni radovi na izgradnja deonice gasovoda Turskog tok kroz Srbiju su počeli, a očekuje se da će za dve nedelje biti izdate i građevinske dozvole. Tim gasovodom bi se gas dopremao u Srbiju iz Rusije preko Turske i Bugarske, a bio bi dužine 403 kilometra.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.