Vesti iz sveta

05.01.2017. 11:39

Daily Mail

Autor: Nova Ekonomija

KUVARI SAVETUJU: Koju hranu izbegavati u restoranima?

„Koju hranu bi trebalo izbegavati u restoranima” je pitanje na koje je odgovorio veliki broj kuvara i radnika u restoranima na veb-sajtu „Quora”, prenosi „Dejli mejl“. 

Evo šta kažu: 

„Ako sam 30 km udaljen od mora, ne naručujem morske plodove.“ 

„Izbegavam da naručujem odreske u restoranima koji nisu specijalizovani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih i ako nisam u kući odrezaka, obično se razočaram. Takođe, izbegavam morske plodove osim ako nisam na mestu poznatom po njima ili negde gde znam da nabavljaju svežu ribu i morske plodove.“ 

„Ako ste u kineskom restoranu, izbegavajte nekinesku hranu. S razlogom su specijalizovani. Jednom sam naručio pire-krompir i dobio sam nešto što je bilo 75 odsto belo brašno.“ 

„Jedan od mojih šefova mentora savetovali su mi da nikad ne naručujem specijalitete kuće. Kaže da se specijaliti obično prave od ostataka stare hrane koje žele da se reše.“ 

„Ako odete na ribu nedeljom, verovatno neće biti sveža.“ 

I sam poznati kuvar Entoni Burdejn izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedeljom, jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.