Srbija

25.10.2016. 15:13

N1

Autor: Nova Ekonomija

Knežević: U sivoj zoni godišnje završi oko 300 miliona evra

Srbija

25.10.2016. 15:13

Vrednost roba i usluga koje godišnje završe u sivoj zoni je oko 300 miliona evra, rekao je ministar privrede Goran Knežević.

Siva ekonomija je, prema njegovim rečima, najveća prepreka za unapređenje poslovnog ambijenta. Knežević je rekao da posebna pažnja mora da se posveti ljudima koji posluju legalno.

„Građani uzmite fiskalni račun, tražite poreklo proizvoda koji kupujete i jedino tako ćemo brže razvijati zdravstvene usluge, putnu infrastrukturu I školski sistem“, rekao je Goran Knežević.

Ministarka za državnu upravu Ana Brnabić rekla je da se vide rezultati pormene zakona o inspekcijskom nadzoru, jer danas inspektori mogu da kontrolišu i neregistrovana preduzeća. Rekla je da je broj novoregistrovanih preduzetnika veći za 18,8 odsto, u odnosu na period pre početka primene tog zakona.

„Jedina razlika između toga da li dobijate fiskalni račun ili nedobijete fiskalni račun je što 20 odsto PDV-a se nije vratilo vama, nije se vratilo nama kao građanima, I ako mislite da kad ne tražite fiskalni račun kolegijalno pomažete toga ko drži restoran, kafić, to jednostavno nije istina, jedino što vi radite je da uzimate sami od sebe, svoje dece, svojih roditelja, za penziono osiguranje, zdravstveno osiguranje, za školstvo“, poručila je ministarka.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.