Srbija

02.03.2017. 14:01

N1

Autor: Nova Ekonomija

Jovanović: Vučić mora da reši pitanje notara pred izbore

Srbija

02.03.2017. 14:01

Nakon raspisivanja izbora predstavnici opozicije su se obratili javnosti, u holu Skupštine Srbije. 

Čedomir Jovanović je poručio da RIK treba da reši pitanje prikupljanja potpisa. 

Nenad Čanak pozvao Maju Gojković da omogući opozicionim kandidatima, koji nisu i poslanici, da se obrate medijima u holu Skupštine.

Lider LDP Čedomir Jovanović se prvi obratio. 

„Izbori su najozbiljniji posao koji kao narod radimo. Srbija ne zaslužuje da u 2017. godini pravi greške koje nije pravila nikada do sada. Vlast ne postupa odgovorno“, rekao je.

On je naveo da se mora rešiti pitanje notara i da to Vučić treba da uradi jer je on lider ove zemlje.

„LDP i demokratska javnost neće dozvoliti da u izbornoj kampanji izgubimo ono što smo na ovim stepenicama ostvarili pre 17 godina“, naveo je i dodao:

„Ovi izbori počinju na taj način da mi građanima treba da podelimo šlemove, umesto programa. Sve ono što je rekla predsednica Skupštine ukazuje na činjenicu da imamo kratku kampanju, administrativne probleme koje to prati i vrlo neprijateljske odnose vlasti prema opoziciji, rekao je i dodao da to nije očuvanje vrednosti koje su na stepenicama Skupštine izborili“.

Po njemu, očigledno je da Vučić želi da iskoristi prednosti koje ima, da kampanja traje 30 dana, a to je uradio i Tadić 2012.

„Mora se rešiti pod hitno pitanje prikupljanja potpisa, jako je teško to uraditi u ovom roku… Ranije se odlazilo u stranku, tu je dolazio overitelj sa pečatom, zamislite kako je to danas kada jurite notare po Srbiji“, dodao je.

Oni koji se bore protiv, neka vode računa kako to da rade, nemojte da Šešelj bude najnormalniji političar, poručio je opozicionim kandidatima. Takođe im je sugerisao da vode računa o rečima.

Kaže da opozicija mora da reaguje na sve na normalan način.

Poručio je RIK-u da reši pitanje prikupljanja potpisa.

Čanak pozvao Maju Gojković da omogući kandidatima da se obrate medijima

U svom obraćanju, lider LSV Nenad Čanak kaže da je neodgovorno ne dozvoliti ljudima koji se kandiduju da govore u holu Skupštine. Čanak je rekao da LSV želi da kao domaćin omogući njima da govore i pozvao predsednicu skupštine da to i dopusti. Podsetimo, prema pravilniku u holu ne mogu javnosti da se obraćaju oni koji nisu poslanici.

Čanak kaže da misli da će biti potreban ogroman napor za kandidaturu onih koji su se za to odlučili, a kamoli da se dođe do potencijalnih birača. 

„U tom smislu izbori će biti veoma teški, i zato pozivam na hladnokrvnost“, rekao je.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.