Srbija

02.03.2017. 15:33

B92

Autor: Nova Ekonomija

Brnabić: Do kraja marta nova odluka o broju zaposlenih

Srbija

02.03.2017. 15:33

Prva faza racionalizacije javne uprave je pri kraju i sada kreće druga, rekla je ministarka Ana Brnabić.

Ministarka lokalane uprave i državne uprave je na predstavljanju rada ministarstva rekla da će do kraja marta biti nova odluka o broju zaposlenih.

„Početkom sledeće nedelje uputićemo dopise za finalne konsultacije drugim ministarstvima. Više neće biti lineranog otpuštanja, da ne bismo otpuštali najbolje“, kaže ona i dodaje će u ovoj godini biti manje otpuštanja jer je prva faza manje više završena. 

„Sada dolazi teži deo posla a to je unapređenje javne uprave. Sada imamo dovoljno podataka, dovoljno analiza. Fiskalni efekat ce biti neutralan“, kaže ona. 

Ministarka je navela da je jedan od prioriteta njenog ministarstva da građane sklone sa šaltera. Kako je rekla E- uprava je najbrži način da mi poboljšamo život građana. 

Najavljeno je uvođenje novih servisa kao što je usluga plaćanja na portalu e uprava platnim karticama. Reč je, kako je objasnila, o projektu koji će omogućiti plaćanje iz fotelje ili od kuće.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.