Srbija

02.03.2017. 16:35

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Janković: Svi učesnici u izbornom procesu da pokažu toleranciju i poštovanje zakona

Srbija

02.03.2017. 16:35

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković pozvala je povodom predstojeće izborne kampanje sve učesnike i učesnice u izbornom procesu da iskažu visok stepen tolerancije i poštuju zakone i odredbe Ustava Srbije.

Ona je u saopštenju posebno istakla važnost poštovanja Zakona o zabrani diskriminacije, koji zabranjuje govor mržnje, izazivanje nacionalne, verske i svake druge netrpeljivosti, ali i uvredljivo, uznemiravajuće i ponižavajuće postupanje.

Prema rečima Brankice Janković, nedopustive su šovinističke i mizogine izjave i poruke, kao i širenje stereotipa i predrasuda prema bilo kojoj manjinskoj grupi.

„Uvažavajući različite i međusobno suprotstavljene stavove, svi akteri, bez obzira da li se kandiduju za nosioce javne funkcije ili svojim aktivnostima podržavaju nekog od kandidata, moraju imati svest o težini i posledicama izgovorenih reči u medijskom i javnom prostoru i njihovom uticaju na formiranje javnog mnjenja o bilo kojoj društvenoj grupi“, navela je poverenica

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.