Srbija

03.03.2017. 20:40

Autor: Nova Ekonomija

‘Nelt’ u Dobanovcima otvorio prvi privatni železnički terminal u Srbiji

Srbija

03.03.2017. 20:40

Kompanija Nelt otvorila je u Dobanovcima prvi privatni železnički terminal u Srbiji za uvoz i tranzit robe, a planira da uloži još 10 miliona u infrastrukturu.

Menadžer operacija i razvoja Nelta Ivan Milićević rekao je da je dobro što je prepoznata važnost intermodalnog transporta u Srbiji koji je sinonim za ekonomičan, efikasan i ekološki prihvatljiv protok robe.

„Intermodalni terminal ima idealnu lokaciju jer je povezan sa svim evropskim lukama i kopnenim terminalima. Od ukrštanja autoputeva E-70 i E-75 je udaljen šest kilometara, a od aerodroma ‘Nikola Tesla’ 10 kilometara“, rekao je Milićević.

Terminal je namenjen brodarskim kompanijama, špediterskim kućama, železničkim operaterima i drugim ditributerima, kapacitet je 400 kontejnera, a plan je da se proširi na više hiljada.

Terminal će omogućiti održavanje, pakovanje robe, kao i brže i sigurnije distribuiranje robe, smanjenje logističkih troškova i rasterećenje drumskog saobraćaja.

Kompanija Nelt zapošljava 3.800 ljudi, postoji već 25 godina, a prema rečima izvršnog direktora Miloša Jelića, planira da se širi u Sloveniju i Hrvatsku.

„Ostvarili smo rast od preko 26 odsto u odnosu na 2015. godinu. Mi ćemo na celoj regiji zapadnog Balkana a i Africi imati značajan investicioni ciklus tokom pve godine i uložiti preko 20 miliona evra u nove investicije, u Srbiji oko 10 miliona i nadamo se da ćemo time ponuditi novi servis i nove usluge našim klijantima“, rekao je direktor kompanije Miloš Jelić.

Jelić je istakao da Nelt namerava da do kraja godine da ponudi nove artikle iz asortimana prehrambenih proizvoda. Naglasio je da je pored prehrambene industrije u fokusu njihovog interesovanja i elektronski biznis kroz Tako lako šop, kao i da istražuju savremene trendove u tom pravcu.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.