Srbija

08.07.2024. 14:15

Autor: Nova ekonomija

Er Srbija prevezla dva miliona putnika od početka ove godine

Avion Air Serbia na aerodromu koji se sprema za ukrcavanje Foto: Nova ekonomija

Srbija

08.07.2024. 14:15

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) prevezla je danas svog dvomilionitog putnika u ovoj godini, 11 dana ranije u odnosu na prošlu godinu.

Od početka godine do danas Er Srbija je obavila 22.155 letova što je za 1.713 letova više u odnosu na 2023. godinu kada je realizovano 20.442 leta, saopštila je kompanija.

Generalni direktor Er Srbije Jirži Marek kazao je da je napredak kompanije iz godine u godinu sve veći. Naveo je da je dvomilioniti putik u 2022. godini prevezen tek 5. oktobra.

„Uprkos izazovnoj situaciji sa kojom se avio-industrija i ovog leta suočava, trudimo se da putnicima pružimo najbolju moguću uslugu i budemo pouzdan partner na svakom putovanju“, rekao je Marek.

Iz kompanije su podsetili da je nedavno na 50. dodeli godišnjih nagrada Er Transport Vorld (Air Transport World – ATW) za postignuća u vazdušnom saobraćaju Er Srbija uvrštena u Kuću slavnih.

Pored Er Srbije, ove godine u Kuću slavnih ušlo je još pet svetskih avio-kompanija, među kojima su Emirejts, američke Ameriken erlajnz i Delta erlajnz, zatim Er Kanada i Korijan er.

Građani u prva tri meseca ove godine s bankama sklopili skoro 60.000 ugovora preko interneta

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.