Srbija

06.08.2024. 13:13

Nova ekonomija

Autor: Nova ekonomija

Leposavić odlazi sa čela Beogradske berze, opet ostavka na LinkedIn-u

Ponovo direktor domaće berze svoju ostavku najavljuje na LinkedIn-u...

Izvršni direktor Beogradske berze Ivan Leposavić Foto: Saopštenje

Srbija

06.08.2024. 13:13

Još jedan direktor Beogradske berze najavio je svoj odlazak na društvenoj mreži LinkedIn, manje od godinu dana nakon što je proveo na čelu ove organizacije. Ivan Leposavić objavio je da podnesi ostavku na poziciju izvršnog direktora Beogradske berze, „na kojoj je imao čast da radi proteklih godinu dana“. Ostavka se dešava u kratko nakon što je doneta odluka o pokretanju tržišta kapitala sa trgovanjem – upravo na berzi.

Siniša Krneta, njegov prethodnik, u julu 2023. godine objavio je da se povlači sa mesta izvršnog direktora, na kom je proveo osam godina. On je takođe svoju odluku podelio na istoj društvenoj mreži.

Leposavić je u svojoj današnjoj objavi naveo da je ovo iskustvo za njega bilo „izuzetno dragoceno i inspirativno“, kao i da je ponosan na postignute rezultate. Na funkciju je stupio 1. septembra 2023. godine, što znači da je njegov „mandat“ trajao nepunih godinu dana.

„Ovu odluku sam doneo u svetlu novih profesionalnih izazova i prilika kojima planiram da se posvetim u narednom periodu. Želim da izrazim zahvalnost na ukazanom poverenju i prilici da u ovoj ulozi doprinesem pozitivnim promenama na Berzi. S tim u vezi, uveren sam u svetlu budućnost Beogradske berze i verujem da će nastaviti da se razvija i postane ključna tačka razvoja tržišta kapitala“, naveo je Leposavić u objavi.

Ostavka dolazi u trenutku koji je možda nezgodan za berzu u Beogradu, jer je Ministarstvo finansija zajedno sa Svetskom bankom nedavno pokrenulo projekat pokušaja razvoja tržišta kapitala u Srbiji, a trgovanja su najavljena upravo da će se odvijati preko Beogradske berze.

Za sada su osim najavljenih MREL bankarskih obveznica čija je trgovina krenula nedavno, najavljene i korporativne i IJP obveznice, kao i niz drugih instrumenata i to sa početkom rada  tržišta u ovoj godini.

Ivan Leposavić je novi izvršni direktor Beogradske berze

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.