Srbija

15.08.2024. 15:58

Autor: Katarina Pantelić

APR bira novog direktora, konkurs traje do 24. avgusta

Foto: Nova ekonomija / Dimitrije Gašić

APR, foto: Dimitrije Gašić

Srbija

15.08.2024. 15:58

Agencija za privredne registre objavila je konkurs za imenovanje direktora tog preduzeća na period od pet godina. Rok za podnošenje prijava je 24. avgust.

Direktor se imenuje na period od pet godina i može ponovo biti imenovan još dva puta, navodi se na sajtu agencije. Trenutni direktor je Milan Lučić koji je prvi put izabran 2019. godine.

Kandidat za direktora Agencije za privredne registre mora da ima najmanje devet godina radnog iskustva na poslovima iz oblasti rada Agencije, da ima visoku stručnu spremu pravnog ili informatičkog smera, odnosno stečeno visoko obrazovanje u obimu od najmanje 300 ESPB bodova po propisima koji uređuju visoko obrazovanje počev od 10. septembra 2005. godine, odnosno sedmi stepen stručne spreme po propisima koji su uređivali visoko obrazovanje do 10. septembra 2005. godine.

Kandidat bi trebalo da ima najmanje pet godina radnog iskustva na poslovima zakonskog zastupnika ili člana organa upravljanja pravnog lica, koje obavlja poslove vođenja registra, da se protiv njega ne vodi istraga i da protiv njega nije podignuta optužnica za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, da nije osuđivan na kaznu zatvora od najmanje šest meseci, ali i to da mu nije prestao radni odnos u državnom organu zbog teže povrede dužnosti iz radnog odnosa.

Izbor direktora sprovodi upravni odbor Agencije za privredne registre u roku od sedam dana od dana isteka roka za podnošenje prijava.

Direktora Agencije za privredne registre imenuje Vlada, sa liste kandidata koju je podneo Upravni odbor.

Valjevski Rajac proglašen za zaštićeno područje: Zabranjuje se gradnja gondole i rudarenje

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.