Srbija

11.04.2017. 11:24

Autor: Nova Ekonomija

Delti nacionalna nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Srbija

11.04.2017. 11:24

Privredna komora Srbije dodelila je Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje kompanijama koje su pokazale najveću posvećenost principima društvene odgovornosti. 

Prva nagrada u kategoriji velikih privrednih društava pripala je kompaniji Delta Holding.

Delta Holdingu dodeljeno je priznanje pošto je žiri prethodno analizirao sve oblasti društvene odgovornosti: kvalitet proizvoda, brigu o zaposlenima, odnos prema poslovnim partnerima, zaštitu životne sredine i podršku društvenoj zajednici. Kao primer ovog poslednjeg segmenta, Delta Holding je predstavio dva projekta za održivi razvoj poljoprivrede: Zasad za budućnost koji pomaže razvoj socijalnog preduzetništva u agraru i Fond za budućnost koji edukuje buduće poljoprivredne stručnjake.

Marija Desivojević Cvetković, viši potpredsednik Delta Holdinga izjavila je tim povodom: 

„Mi u kompaniji ne biramo svoje akcije zbog nagrada, ali kad dobijemo ovakvu nagradu onda je to za nas uverenje da smo ispravno odabrali i izvršili deo naše strategije, da unapređujemo društvo u kome živimo i radimo“.

O dodeli nagrade odlučio je žiri u kome su bili predstavnici Ministarstva privrede, Ministarstva za rad i socijalna pitanja, Ministarstva poljoprivrede, Ambasador za održivi razvoj, kao i Olivera Kovačević, urednik javnog servisa Radio-televizija Srbije.

Takmičenje je trajalo šest meseci i učestvovalo je 50 kompanija.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.