Srbija

28.08.2024. 11:17

Beta

Autor: Beta

NIS danas isplaćuje dividendu za prošlu godinu: Bruto 64,26 dinara po akciji

NIS Foto: Nova ekonomija

Srbija

28.08.2024. 11:17

Naftna industrija Srbije (NIS) će danas akcionarima isplatiti dividendu za 2023. godinu u bruto iznosu od 64,26 dinara po akciji, navedeno je na sajtu Beogradske berze.

Ukupan bruto iznos dividende za akcionare kojima se isplata vrši preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti je oko 1,46 milijardi dinara, a ukupan neto iznos 1,29 milijardi dinara.

Novac će dobiti akcionari koji su na dan dividende, 17. juna 2024. godine bili upisani kao zakoniti imaoci akcija NIS-a u Centralnom registru, depou i kliringu hartija od vrednosti.

Iznosi dividende biće umanjeni za odgovarajući porez po odbitku koji je NIS dužan da obračuna, obustavi i uplati, a u skladu sa važećim poreskim propisima.

Kako je navedeno akcionaru JAD „Gasprom Njeft“ isplata pripadajuće dividende izvršiće se direktnom uplatom sa računa NIS a. d. Novi Sad, kao i akcionarima,
Republici Srbiji i JAD „Gaspromu“.

Svim ostalim akcionarima isplata pripadajuće dividende izvršiće se preko Centralnog registra, depoa i kliringa hartija od vrednosti.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.