Srbija

17.09.2024. 11:20

Autor: Mateja Agatonovic

Konačno omogućeno beskontaktno plaćanje DinaCard karticom

novčanice od 50 i 100 dinara i platne kartice Visa i Dina u pozadini Izvor: Nova ekonomija/ KP

Srbija

17.09.2024. 11:20

Sve novoizdate DinaCard platne kartice koje banke izdaju (ili reizdaju) će imati funkcionalnost beskontaktnog plaćanja, koja je omogućena od 1. juna ove godine, saopštila je Narodna banka Srbije, operator DinaCard sistema.

Beskontaktne DinaCard kartice svojim korisnicima omogućavaju plaćanje na prodajnom mestu bez unosa PIN-a za iznose manje od 6.000  dinara, dok će za transakcije sa većim iznosom biti neophodan unos PIN-a na POS terminalu.

„U skladu sa planom i najavama, u prvoj polovini godine omogućeno je prihvatanje beskontaktnih DinaCard kartica na prihvatnoj mreži (na POS terminalima na prodajnim mestima), a zatim je obavljena sertifikacija svih banaka koje učestvuju u DinaCard sistemu za izdavanje beskontaktnih DinaCard kartica, nakon čega su banke započele sa izdavanjem beskontaktnih DinaCard kartica korisnicima“, dodaje se u saopštenju.

U okviru DinaCard sistema banke sada sve vrste proizvoda izdaju sa beskontaktnom tehnologijom – DinaCard single kartice (kartice namenjene isključivo za domaću upotrebu) i DinaCard-Discover kartice, a od ranije i DinaCard-UnionPay kartice.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Komentari(3)

    1. Napiši im prigovor, zatraži da ti izdaju beskontaktnu, pošto si od juna imao pravo na to i moraju da ti odobre besplatnu zamenu (tako je NBS uputila klijente).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.