Srbija

23.09.2024. 15:50

Nova ekonomija

Autor: Nevena Petaković

Autobusko-tramvajski depo se iz Bloka 66 seli u Ivana Ribara

Foto: Printskrin/Plan detaljne regulacije autobusko-tramvajskog depoa u produžetku ulice Jurija Gagarina, opština Novi Beograd

Srbija

23.09.2024. 15:50

Zbog pretvaranja nekadanje industrijske zone na Novom Beogradu u područje za stambeno-poslovne sadržaje, garaže Gradskog saobraćajnog preduzeća Beograd biće prebačene iz Bloka 66 na novu lokaciju, u produžetku ulice Jurije Gagarina, vidi se iz dokumentacije koja je danas stavljena na rani javni uvid.

U elaboratu se navodi i da će ovde raditi oko 500 administrativnih radnika, 815 zaposlenih u objektima održavanja i 1.380 vozača.

Grad Beograd danas je objavio predlog Plana detaljne regulacije autobusko-tramvajskog depoa u produžetku ulice Jurija Gagarina. Ovaj rani javni uvid traje do 7. oktobra.

Prema elaboratu koji je stavljen na rani javni uvid, autobusko-tramvajski depo nalaziće se na kraju naselja Dr Ivana Ribara, odnosno u produžetku ulice Jurija Gagarina, južno od državnog puta Novi Beograd-Surčin.

Planom je obuhvaćena povšrina od 39 hektara. U elaboratu stoji da je planirana bruto razvijena građevinska površina za depo 30.000 kvadrata.

U okviru budućeg depoa nalaziće se se površina za smeštaj vozila (tramvaja i autobusa), površina za redovno i vanredno održavanje vozila, kao i prateći sadržaji za funkcionisanje (administrativne prostorije, tehnički centar, centar za obuku vozača).

Orijentaciona površina kompleksa određena je na osnovu elaborata „Raspored masa u svrhu definisanja prostora za smeštaj tramvajskog i autobuskog depoa GSP Beograd na novobeogradskom nasipu sa vrednovanjem varijantnih rešenja“.

Navedeni „Raspored masa“ formiran je na osnovu broja od okvirno 500 autobusa i 250 tramvaja određene dužine, kao i na osnovu odgovarajućeg tehnološkog procesa u depou“, piše u elaboratu koji je na ranom javnom uvidu.

 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.