Srbija

09.10.2024. 10:17

UniCredit Bank Srbija

Autor: Nova ekonomija

Euromoney i Global Finance nagradile poslovanje UniCredit banke u Centralnoj i Istočnoj Evropi

Foto: Unicredit Bank Srbija

Srbija

09.10.2024. 10:17

UniCredit je ponovo potvrdio status vodeće banke u centralnoj i istočnoj Evropi (CIE) i Italiji, osvajanjem najviših priznanja na godišnjoj dodeli nagrada Global Finance. UniCredit je proglašen za najbolju banku za treasury poslove i upravljanje gotovinom, kao i za najbolju banku za kastodi usluge za 2024. godinu. Takođe, UniCredit je na tradicionalnoj dodeli nagrada Euromoney’s Foreign Exchange nagrađen za najbolju banku u trgovini valutama (FX) za centralnu i istočnu Evropu.

UniCredit pruža usluge za šest miliona klijenata, pravnih i fizičkih lica, širom CIE regiona, a ova priznanja su veliki uspeh jer su potvrda posvećenosti klijentima. Usluge trgovine valutama omogućene su na devet ključnih tržišta CIE – Češke Republike, Slovačke, Mađarske, Rumunije, Srbije, Bugarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine.

Ono što izdvaja UniCredit na tržištima CIE jeste platforma UCTrader FX, koja je tokom poslednjih nekoliko godina prihvaćena kao način ulaska klijenata u svet eFX-a. Služi kao alat klijentima da samostalno trguju raznim FX proizvodima.

Filip Stikić, direktor Korporativnog bankarstva i član Izvršnog odbora UniCredit Bank Srbija istakao je: „Ovo prestižno priznanje potvrđuje našu težnju ka izvrsnosti i neprestanom inoviranju u oblasti međunarodnih finansija. Zahvalan sam celom timu jer je njihov predani rad i profesionalnost doveo do ovog značajnog uspeha.

Michele Amadei, direktor Korporativnog sektora CE&EE, dodao je „Fokus na klijente i široka mreža osiguravaju dostupnost našem širokom paketu FX proizvoda za multinacionalne korporacije, finansijske institucije, lokalne korporacije, klijente javnog, maloprodajnog i privatnog bankarstva. Ova nagrada potvrđuje naše snažno prisustvo u CIE, a povratne informacije naših klijenata su najbolji dokaz našeg uticaja”.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.