Srbija

24.10.2024. 16:10

Autor: Katarina Pantelić

Beograd i ove godine deci i prosvetarima poklanja 380.000 vaučera za sportsku opremu

Vauceri za kupovinu odece i obuce u Sport vision prodavnicama koje je delio Grad Beograd Foto: Nova ekonomija

Beograd kupuje još poklon-vaučera

Srbija

24.10.2024. 16:10

Grad Beograd i ove godine će nabaviti 380.000 poklon vaučera u vrednosti od 6.000 dinara za decu do 19 godina. Vaučeri će važiti za zimsku i letnju obuću i odeću, školske rančeve i pribor, ali i igračke. Još uvek se ne zna koliko će novca biti izdvojeno za ovaj tender, ali je istovetna nabavka prošle godine gradsku kasu koštala skoro 20 miliona evra. 

Vaučere će moći da dobiju sva deca (od nula) do 19 godina koja nisu obuhvaćena vaspitno obrazovnim programom, a uslov je da jedan od roditelja ili starateljima prebivalište ili stalno boravište na teritoriji Grada Beograda.

Takođe, vaučere će moći da koriste deca koja pohađaju predškolske ustanove i učenici osnovnih i srednjih škola na teritoriji Grada (bez obzira ko je osnivač ustanove).

Poklon vaučere će dobiti i zaposleni i radno angažovani u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama na teritoriji grada Beograda, (bez obzira ko je osnivač ustanove), zaposleni i radno angažovani u Centru dečjih letovališta i oporavilišta grada Beograda i zaposleni i radno angažovani u „Bebi servisu Beograd“.

Vaučere će najpre firma koja bude izabrana isporučiti Gradu, a zatim će ih grad proslediti deci, odnosno roditeljima dece i zaposlenima, a oni ih mogu iskoristiti od decembra ove godine do prvog marta 2025. godine.

Vaučeri će biti višenamenski i mogu se koristiti za kupovinu proizvoda koji su na  aktuelnim akcijama u maloprodajnim objektima, kao i na onlajn prodavnicama.

Deca i roditelji koji ih budu koristili moći će da potroše iznos vaučera odjednom ili u delovima, a moći će i da doplate određeni iznos za kupovinu proizvoda koje budu želeli.

Grad je i prethodne dve godine delio vaučere za decu, pa je tako 2022. godine podela 350.000 vaučera koštala Grad 1,78 milijardi dinara. Tender je tada dobio Sport Vision.

Prošle godine Grad je za za 380.000 vaučera izdvojio 2,28 milijardi dinara (19,5 miliona evra) , a on je mogao da se iskoristi u više radnji (Planeta sport, Dexy Co Kinds, Sport Vision, N sport i Trendmaker).

Grad Beograd daje 15 miliona dinara za finansiranje dobrovoljnih vatrogasaca

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.