Vesti iz sveta

22.05.2017. 13:19

Beta

Autor: Nova Ekonomija

VIDEO Donald Tramp danas doputovao u Izrael

Predsednik SAD Donald Tramp doputovao je danas iz Rijada u Izrael, drugu stanicu svog prvog putovanja u inostranstvo otkako je izabran. 

Predsednički avion Er fors jedan leteo je direktno iz saudijske prestonice, što je prvi takav let u istoriji, navode izraelski mediji.

Tramp će se danas u Jerusalimu sastati s predsednikom Izraela Ruvenom Rivlinom i premijerom Benjaminom Netanjahuom. Takođe će posetiti Crkvu Svetog groba podignutu na mestu na kome je po hrišćankom verovanju Isus Hrist razapet, vaskrsnuo i sahranjen. 

On će obići jevrejski Zid plača, nedaleko od crkve u starom gradu u istočnom Jerusalimu i postaće prvi predsednik SAD koji je to učinio tokom mandata.

Tramp će se u utorak u Vitlejemu, na okupiranoj Zapadnoj obali, sastati s palestinskim predsednikom Mahmudom Abasom, a potom obići Memorijalni centar Jad Vašem u Jerusalimu i u Muzeju Izraela govoriti, kako se očekuje, o mogućnosti za obnovu bliskostičnog mirovnog procesa. 

Američki predsednik stigao je u Izrael pošto je u Rijadu u nedelju održao govor o ujedinjenju u borbi protiv terorizma. Tramp već dugo ističe da želi da doprinese konačnom mirovnom sporazumu Izraelaca i Palestinaca, ali je za sada nejasno kako to namerava da postigne. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.