Svet

13.06.2017. 11:48

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Putin: SAD koristile teroriste da naruše političku situaciju u Rusiji

Svet

13.06.2017. 11:48

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da su SAD bile spremne da koriste teroriste da bi narušile političku situaciju u Rusiji, kao i da takve ideje i dalje postoje.

U jednom od intervjua s američkim rediteljem Oliverom Stounom, Putin je ukazao na podršku američkih obaveštajnih agencija pobunjenicima tokom rata u Čečeniji, prenosi Tass.

„Tada smo razumeli da su naše američke kolege, kada su govorile o podršci Rusiji, tvrdile da su spremne da sarađuju u borbi protiv terorizma, ali su u stvarnosti koristili teroriste da destabilizuju unutrašnju situaciju u Rusiji“, rekao je Putin.

„Te ideje su i dalje žive“, rekao je Putin odgovarajući na Stounov komentar o pokušajima američkih obaveštajaca da stvore nove tenzije u centralnoj Aziji ili Severnom Kavkazu.

Putin je rekao da su SAD „nažalost podržale takve događaje“.

„Svakako smo se nadali podršci, ali umesto toga smo videli kako američke obaveštajne službe podržavaju teroriste“, rekao je ruski predsednik.

Hladni rat je otišao u istoriju, rekao je Putin i dodao da Rusija ima dobre transprantne odnose sa svetom, sa Evropom i SAD.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.