Svet

27.06.2017. 16:07

Index.hr

Autor: Nova Ekonomija

Pas Brajnet Paltro izabran za najnovijeg gradonačelnika Rebit Haša

Svet

27.06.2017. 16:07

Za najnovijeg gradonačelnika Rebit Haša malenog gradića u Kentakiju, izabran je pas Brajnet Paltro.

Brajn je pit bull od tri godine, a u borbi za gradonačelničku fotelju takmičila se protiv mačke Stele i magarca Higinsa, prenosi Hafinton post.

Za Brajn je ovo prvi put da se okušala u politici, ali nije najnovijeg gradonačelnika Rebit Haša prvi put da Rebit Haš (Rabbit Hash) ima psećeg gradonačelnika. Brajn im je četvrti za redom, a mandat je preuzela od Lusi Lu koja pripada pasmini border koli.

Iako počasnu titulu nosi od početka godine, Brajn i dalje privlači veliku pažnju medija.

„Brajn je obećala da će lepo tretirati sve ljude i životinje koji dođu u Rebit Haš, posebno mačke. Inače voli da juri mačke, ali zaklela se da će se uzdržati od toga“, rekla je njena vlasnica Džordi Bamroft.

Prema pisanju Asošijeted presa, ovaj je gradić premalen da bi mu zaista gradonačelnik bio potreban, ali se od devedesetih organizuju glasanja kako bi se skupio novac. Svaki glas košta jedan dolar, a građani mogu glasat koliko god puta žele.

Na zadnjim je izborima, održanim u novembru prošle godine, prikupljeno gotovo devet hiljada dolara koji su upotrebljeni za obnovu gradske trgovine mešovitom robom koja je prošle godine stradala u požaru.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.