Vesti iz zemlje

23.07.2019. 11:10

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Preko milion za vrapca i cvet na Adi Ciganliji

Javno preduzeće Ada Ciganlija platilo je više od milion dinara za izradu topijarnog natpisa „Ada Ciganlija“ i skulpture vrapca i cveta, pokazuju podaci iz dokumentacije o javnoj nabavci.

Kako se navodi u Odluci o dodeli ugovora, posao je dodeljen Ateljeu za izradu topijarnih skulptura Kucljak iz Beograda. Topijari su skulpture nastale oblikovanjem drveća i žbunja.

Ovaj studio bio je jedini ponuđač na konkursu koji je raspisan u martu ove godine, a nastupio je sa ponudom od 1.020.000 dinara, samo malo ispod procenjene vrednosti javne nabavke, koja je iznosila 1.100.000 dinara.

Odluka%20o%20dodeli%20ugovora%20JP%20Ada%20Ciganlija

Konkursna dokumentacija sadržala je i ilustraciju kako tačno skulptura treba da izgleda.

Od Ateljea Kucljak je, takođe nedavno, JKP Medijana iz Niša nabavila skulpturu pauna za 600.000 dinara, objavile su Južne vesti u ponedeljak.

Skulptura na Adi prikazuje vrapca koji stoji na cvetu u bojama zvaničnog logoa Ade Ciganlije. Kako je navedeno u konkursnoj dokumentaciji, visina cele topijarne skulpture je 2,8 metara a širina cveta je tri metra.

Traženo je i da natpis „Ada Ciganlija“ bude ukupne dužine 17 metara, visina slova najmanje 1,5 metara, širina najmanje 0,3, dubina najmanje 0,2 metara i razmak između slova najmanje 50 centimetara.

PROČITAJTE JOŠ:

Biznismenu povezanim sa SNS 16 miliona da čuva Adu Ciganliju

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.