Svet

31.03.2020. 22:43

Forbes

Autor: Nova Ekonomija

Vođa štrajkača koji su tražili zaštitu od koronavirusa otpušten iz Amazona

Radnik Amazona otpušten je nakon što je organizovao štrajk više desetina radnika zbog loših uslova rada tokom epidemije koronavirusa, piše američki magazin Forbes.Kristijan Smols, pomoćnik menadžera u ...

Foto: Pixabay

Skladište kompanije Amazon.

Svet

31.03.2020. 22:43

Radnik Amazona otpušten je nakon što je organizovao štrajk više desetina radnika zbog loših uslova rada tokom epidemije koronavirusa, piše američki magazin Forbes.

Kristijan Smols, pomoćnik menadžera u Amazonovom njujorškom skladištu na Staten Ajlendu, predvodio je više desetina radnika koji su napustili skladište tražeći da se ono zatvori i steriliše, nakon što je barem jednom radniku testom potvrđen koronavirus a rad nije obustavljen.

Radnici su tražili i da se svim radnicima omogući plaćeno bolovanje, a ne samo onima kojima je potvrđen koronsvirus i onima u karantinu.

Manje od dan nakon štrajka, Amazon je saopštio da je Smols otpušten jer nije ostao kod kuće nakon kontakta sa radnikom koji je pozitivan na koronavirus. Kompanija tvrdi da je on ugrozio druge radnike jer nije ostao kod kuće na neplaćenom odsustvu.

Smols je za televiziju CNN izjavio da način njegovog otpuštanja i razlozi koje je Amazon pružio govore da kompaniju „ljudi ne zanimaju“. Takođe, on je na Tviteru demantovao da je bio u kontaktu sa bolesnim radnikom. Smols kaže da je samo pet minuta razgovarao sa koleginicom koja je „nosila masku i rukavice“.

Koronavirus registrovan u više Amazonovih skladišta, radnici štrajkuju

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.