Vesti iz zemlje

10.04.2020. 19:29

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Od sada elektronske dozvole za kretanje za one koji se staraju o drugima

Foto: Pixabay

Kancelarija za IT i eUpravu omogućila je građanima koji brinu o korisnicima socijalne zaštite da na Portalu eUprave podnose zahteve za dobijanje dozvole za kretanje tokom policijskog časa, navodi se u saopštenju.

Mere će se obavljati po proceduti koje je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a usluga je dostupna NA OVOM LINKU.

Zahtev se nakon toga prosleđuje opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na i-mejl adresu koju je podnosilac zahetva naveo u elektronskom obrascu.

„Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelarija za IT i eUpravu putem kontakt centar za prigovore građana, na broj telefona 011/735-05-56“, izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da će se elektronske dozvole za dozvolu kretanja tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe ili ukoliko je prestala potreba za pružanjem usluge socijalne zaštite.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.