Od sada elektronske dozvole za kretanje za one koji se staraju o drugima

Foto: Pixabay

Kancelarija za IT i eUpravu omogućila je građanima koji brinu o korisnicima socijalne zaštite da na Portalu eUprave podnose zahteve za dobijanje dozvole za kretanje tokom policijskog časa, navodi se u saopštenju.

Mere će se obavljati po proceduti koje je izdalo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, a usluga je dostupna NA OVOM LINKU.

Zahtev se nakon toga prosleđuje opštini gde se nalazi prebivalište podnosioca, a opština dalje zahtev po definisanoj proceduri proverava i šalje na obradu Ministarstvu za rad i Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Rešenje koje donosi opština dostavlja se na i-mejl adresu koju je podnosilac zahetva naveo u elektronskom obrascu.

"Ukoliko građani ne dobiju odgovor od opštine u roku od dva dana, mogu se obratiti Kancelarija za IT i eUpravu putem kontakt centar za prigovore građana, na broj telefona 011/735-05-56", izjavio je Mihailo Jovanović, direktor Kancelarije za IT i eUpravu.

On je dodao da će se elektronske dozvole za dozvolu kretanja tokom policijskog časa izdavati bez vremenskog ograničenja, s tim što lokalne samouprave zadržavaju pravo da ih povuku ukoliko ustanove da je došlo do zloupotrebe ili ukoliko je prestala potreba za pružanjem usluge socijalne zaštite.

Novu ekonomiju možete pratiti na mrežama:

Pročitajte još

pošaljite komentar

Nema komentara

Prijavite se za njuzleter Nove ekonomije.

Ova stranica je zaštićena sa reCAPTCHA i primenjuju se Google Politika privatnosti i Uslovi korišćenja usluge

Nema pravih poslovnih i životnih odluka bez dobrih informacija.
Vaša email adresa će biti korišćena isključivo za potrebe slanja newslettera, a u skladu sa Politikom privatnosti.