Svet

07.08.2020. 11:30

novinite.com

Autor: Nova Ekonomija

Bugarski ugostitelji traže da konobari više ne nose maske u baštama

Bugarsko Udruženje restoratera zatražilo je da konobari i drugi ugostitelji koji rade napolju više ne nose zaštitne maske, jer se mere zaštite širom zemlje sve manje poštuju, preneli su bugarski mediji."Možda...

Foto: Pixabay

Svet

07.08.2020. 11:30

Bugarsko Udruženje restorana zatražilo je da konobari i drugi ugostitelji koji rade napolju više ne nose zaštitne maske, jer se mere zaštite širom zemlje sve manje poštuju, prenela je bugarska agencija Novinite.

„Možda se nismo razumeli, ali čini se da koronavirusa više nema. Ili je to barem u Bugarskoj to jeste, izgleda kao da ga nema. Mnogi ljudi se stalno okupljaju u grupe bez držanja distance, a ne nose ni maske“, kažu predstavnici tog udruženja.

„Mi pratimo vesti, ali nigde nismo videli da u Bugarskoj više nemamo COVID-19. Moguće je da smo propustili tu vest, jer nepoštovanje mera zaštite sve više i više uzima maha“.

BUGARSKI UGOSTITELJI OČAJNI: NEMA MUZIKE POSLE 23H

U isto vreme, kažu da su njihovi zaposleni u obavezi da nose maske i to redovno kontrolišu nadležne institucije. 

Čak i na otvorenim prostorima i na skoro 40 stepeni Celzijusa, navodi se u njihovom saopštenju.

„Zato tražimo da nas zvanično obavestite ako u Bugarskoj zaista više nema virusa, kao i da mere zaštite više ne važe“, kažu u udruženju.

PROTEST BUGARSKIH UGOSTITELJA, TRAŽE POMOĆ DRŽAVE

„S obzirom na masovno nepoštovanje nametnutih pravila i okupljanje grupa bez uvažavanja distance, insistiramo da se ukine pravilo da naši zaposleni koji rade napolju nose zaštitne maske. Pravilo da za jednim stolom mogu da sede maksimalno četiri osobe, sada je potpuno besmisleno, jer se van restorana u malim prostorjiama okuplja daleko više ljudi“, objašnjavaju ugostitelji u Bugarskoj. 

Poručuju da ta pravila vode samo gubicima u poslovanju, smanjuju promet, pa bi im bilo od velike koristi da se ponovo preispita njihova svrha.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.