Srbija

19.09.2020. 09:26

Beoinfo

Autor: Nova Ekonomija

Vesić najavio obustavu iznajmljivanja školskih minibusa, ali za dve godine

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će lokalna samouprava budžetom za narednu godinu obezbediti sredstva za kupovinu novih školskih minibus vozila, tako da će prestati potreba za iznajmljivanjem istih, prenosi Beo...

Foto: FoNet/Beoinfo

Srbija

19.09.2020. 09:26

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je da će lokalna samouprava budžetom za narednu godinu obezbediti sredstva za kupovinu novih školskih minibus vozila, tako da će prestati potreba za iznajmljivanjem istih, prenosi Beoinfo.

On je reagujući na pisanje BIRN-a o ugovoru koji je potpisalo Gradsko saobraćajno preduzeće „Beograd“, po kom je GSP za novac kojim iznajmljuje 47 školskih minibuseva moglo da kupi duplo više novih vozila, naveo da će ugovor koji je potpisan na pet godina aneksom biti ograničen na „period koji nije duži od dve godine, a najkasnije do kupovine novih vozila“.

GSP za novac kojim iznajmljuje minibuseve može da kupi duplo više svojih

„Grad Beograd je budžetom za 2020. godinu planirao da obezbedi novac za nabavku novih školskih minibusa, s obzirom da je prevoz dece sa gradskih opština prebačen na Grad Beograd. Zbog smanjenih prihoda u budžetu koji su posledica COVID-19, odustalo se od kupovine školskih minibusa ove godine. Zato je Grad dozvolio GSP-u da iznajmi školske minibuse do kupovine novih. Taj period sigurno ne može da bude pet godina“, izjavio je Vesić.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.