Svet

28.09.2020. 11:15

The Guardian

Autor: Nova Ekonomija

Vašington: Sudija privremeno obustavio zabranu TikTok-a

Američki okružni sudija iz Vašingtona privremeneo blokirao Trampovu naredbu o zabrani preuzimanja kineske aplikacije Tik Tok i odobrio zahteve njenog vlasnika, prenosi londonski Gardijan.Kako se navodi sudija Karl Nikols je odobrio zahte...

tik tok Foto: Pixabay

Svet

28.09.2020. 11:15

Američki okružni sudija iz Vašingtona privremeneo blokirao Trampovu naredbu o zabrani preuzimanja kineske aplikacije TikTok i odobrio zahteve njenog vlasnika, prenosi londonski Gardijan.

Kako se navodi sudija Karl Nikols je odobrio zahteve vlasnika aplikacije za razmenu video snimaka, kompanije ByteDance, da TikTok ostane dostupan u onlajn prodavnicama Epla i Gugla na američkom tržištu, pa je izostala Trampova administrativna naredba, koja je trebalo da stupi na snagu u nedelju.

Međutim izostale su odluke u vezi sa dodatnim ograničenjima TikToka u SAD koja bi trebalo da stupe na snagu 12. novembra, a ne zna se ni da li će uslediti žalba vlade SAD.

Vlasnici TikToka sa druge strane saopštavaju da su zadovoljni odlukom, a ranije su ocenili da je sama zabrana „proizvoljna i hirovita“.

Donald Tramp je čitavu priču o zabrani TikToka pokrenuo, navodno iz bezbednosnih razloga, jer, kako često naglašava, nema poverenja u kinesku tehnologiju.

Procenjuje se da TikTok ima 100 miliona korisnika u SAD-u i 700 miliona širom sveta, što ga čini jednim od najvećih operatera u prostoru društvenih mreža.

SAD ZABRANJUJE TIK TOK I WECHAT OD 20. SEPTEMBRA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.