Srbija

12.11.2020. 12:32

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Nove investicije u domaći IT sektor stižu iz Švajcarske

Digitalne agencije sa sedištem u Švajcarskoj Isobar Švajcarska i Namics, saopštile su da su se udružile i da od januara posluju pod imenom Merkle, a prema najavama koje stižu iz njihovog beogradskog predstavništva...

Foto: Pixabay

Srbija

12.11.2020. 12:32

Digitalne agencije sa sedištem u Švajcarskoj Isobar Švajcarska i Namics, saopštile su da su se spojile, da će od januara poslpvati pod imenom Merkle, a prema najavama koje stižu iz njihovog beogradskog predstavništva ta integracija će osigurati i investicije u domaću industriju softvera.

„Do kraja ove godine ostvarićemo rast zapošljavanja veći od 40 odsto, a sličan ritam očekuje nas i u 2021. godini. Planom integracije obuhvaćena su nova radna mesta za srpske softverske stručnjake i mogućnost da se usavršavaju u različitim IT oblastima“, rekao je Filip Gort, direktor beogradske kancelarije Namics-a koja u Srbiji posluje od 2014. godine.

U saopštenju se dodaje da će Merkle „svetski poznat po rešenjima za poslovanje koje je zasnovano na podacima“, te da će baze podataka i korisničko iskustvo biti segmenati koji će im omogućiti dodatne rezultate. 

Namics kancelarija u Beogradu bilo je prvo i do sada jedino predstavništvo te kompanije izvan Švajcarske i Nemačke i od tada su softverski inženjeri iz Srbije učestvovali na brojnim internacionalnim projektima.

Za jedan od njih kako podsećaju dobili su priznanje „Relaunch Sunrise. Mobile First“ za najbolje primenjenu digitalnu transformaciju.

HRVATSKA IT INDUSTRIJA POSUSTAJE ZBG KORONA VIRUSA

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.