Srbija

09.12.2020. 10:03

Unija poslodavaca

Autor: Nova Ekonomija

Unija poslodavaca: Pitanje kriptovaluta jasno urediti zakonom

Foto: Pixabay

Srbija

09.12.2020. 10:03

Unija poslodavaca Srbije saopštila je da podržava osnovni cilj Predloga zakona o digitalnoj imovini, odnosno regulisanje i unapređenje tržišta kapitala, korišćenje digitalne tehnologije i sprečavanje zloupotreba na ovom tržištu, ali da smatra da će komplikovan jezik kojim je predlog napisan, kao i prepuštanje da se suštinske stvari regulišu naknadno podzakonskim aktima, dovesti do nejasnoća i pravne nesigurnosti „svih koji posluju u ovoj oblasti“.

„Osnovna nedorečenost Predloga zakona odnosi se na takozvane kriptovalute, iz čega proizilaze nedoumice oko poreskog tretmana, načina upotrebe, prava raspolaganja, prometa… Unija poslodavaca smatra da se ovim zakonom pitanje statusa kriptovaluta mora nedvosmisleno utvrditi“, navodi se u saopštenju. 

Unija poslodavaca je uputila komentare Odboru za obrazovanje, nauku, tehnološki razvoj i informatičko društvo Narodne skupštine, kao i inicijativu da predstavnici Sektora za informacione tehnologije i telekomunikaciju UPS prisustvuju sednici ovog odbora.

Integralni tekst komentara na Predlog zakona o digitalnoj imovini možete pogledati na sajtu Unije poslodavaca Srbije dostupan je OVDE.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.