Srbija

12.12.2020. 22:24

Beta

Autor: Nova Ekonomija

Grad Niš odlučio, finansiraće izgradnju akvaparka kod Niške Banje

Usvojenim preglogom budžeta za 2021. godinu Veće Grada Niša odobrilo je 496 miliona dinara za izgradnju prve faze akva-parka kod Niške Banje, kao i 100 miliona dinara  za završetak radova na Crkvi Svetog Vasilija Ostro&sca...

Foto: Pixabay

Srbija

12.12.2020. 22:24

Usvojenim predlogom budžeta za 2021. godinu Veće Grada Niša odobrilo je 496 miliona dinara za izgradnju prve faze akva-parka kod Niške Banje, kao i 100 miliona dinara  za završetak radova na Crkvi Svetog Vasilija Ostroškog, javila je agencija Beta.

„Tekući prihodi planirani su u iznosu od 10 milijardi i 677 miliona dinara, što je u odnosu na plan za ovu godinu više za 385 miliiona, dok su tekući rashodi planirani u iznosu od osam milijardi i 818 miliona dinara, što je za 10,3 miliona manje u odnosu na ovogodišnji plan“, izjavila je sekretarka za finansije Grada Niša, Danijela Spasojević.

Prema njenim rečima, obim planiranog budžeta za narednu godinu iznosi 11 milijardi i 796 miliona dinara i to je za ili 5,34% više u odnosu ovogodišnji budžet.

Ona je rekla da se očekuje da u narednoj godini punjenje budžeta bude bolje nego 2020. kada je to kroz prva tri kvartala bilo teško.

Dodaje međutim da je priliv poboljšan u poslednjem kvartalu pa bi gradski budžet do kraja godine trebalo da dostigne devet milijardi dinara.

Spasojević je rekla i da će neki rashodi za narednu godinu biti smanjeni.

GLOVO STIGAO I U NIŠ

Zbog epidemije korona virusa izostala je javna rasprava o predlogu budžeta, ali su građani mogli da predloge dostave Gradu, opštinama i Kancelariji za lokalni ekonomski razvoj i projekte. 

Kako je rekla Danijela Spasojević, građani su najviše predloga imali za izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, za šta će naredne godine iz gradskog budžeta biti izdvojeno 250 miliona dinara.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.