Srbija

18.12.2020. 11:12

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Unija poslodavaca zadovoljna kvotama za uvoz vina iz EU

Odlukom Vlade Srbije kvote za uvoz vina iz Evropske unije tokom naredne godine biće raspoređene po preferencijalnim stopama, podseća Unja poslodavaca Srbije. Naglašava se da je na taj način ograničena količina vina koju može da dopremi ...

Foto: Pixabay

Srbija

18.12.2020. 11:12

Odlukom Vlade Srbije kvote za uvoz vina iz Evropske unije tokom naredne godine biće raspoređene po preferencijalnim stopama, čime će se ograničiti količina vina koju može da dopremi jedan uvoznik, saopštila je Unija poslodavaca Srbije.

„Zadovoljni smo što je Vlada Srbije prihvatila inicijativu Unije poslodavca i donela ovakvu odluku. Njome se uvodi red na našem tržištu vina i omogućava ravnopravna konkurencija svim učesnicima u poslovima uvoza, bez obzira na njihovu veličinu“, rekao je Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije.

Kvote za uvoz vina određene su prema kvartalima, a u prva tri kvartala 2021. godine pojedinačni uvoznik može da uveze maksimalno 15 odsto ukupne kvote. 

UNIJA POSLODAVACA I PRIVREDNA KOMORA UPUTILE VLADI PREDLOG NOVIH MERA ZA PODRŠKU PRIVREDI

Od ove odluke izuzet je poslednji kvartal, a ako jedan uvoznik u prethodnom tromesečju nije dostigao 15 odsto kvartalne kvote, ta količina dodaje se na maksimalnih 15 odsto u narednom tromesečju.

Ukupna kvota za uvoz vina iz EU u 2021. godini iznosi 2,5 miliona litara i podeljena je na četiri jednake kvartalne kvote od po 625.000 litara.

UNIJA POSLODAVACA: PITENJE KRIPTOVALUTA JASNO UREDITI ZAKONOM

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.