Svet

28.12.2020. 10:48

RTCG

Autor: Nova Ekonomija

Grupacija Savana ne može da preuzme Montenegro Erlajns

Ministar kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je da ponudu vlasnika Grupacije Savana u vezi sa preuzmanjem avio-kompanije Montenegro Erlajns država ne može da prihvati, javila je Radio-televizija Crne Gore. Dodaje da se ...

Foto: Wikimedia/ Aero Icarus/ https://www.flickr.com/people/46423105@N03

Svet

28.12.2020. 10:48

Ministar kapitalnih investicija u Vladi Crne Gore Mladen Bojanić izjavio je da ponudu vlasnika Grupacije Savana za preuzmanje avio-kompanije Montenegro erlajns država ne može da prihvati, javila je Radio-televizija Crne Gore. Bojanić je objasnio da bi otpisom dugova avio-kompanije ušli u zonu kršenja odredbi Zakona o kontroli državne pomoći.

Bojanić je poručio da će, ukoliko vlasnik Grupacije Savana, Dejan Mijač ima neko zakonito rešenje kojim može da se prevaziđe ta prepreka, Podgorica to razmotriti u najskorijem roku.

Crnogorski ministar je ocenio da je problem Montenegro erlajnsa danas u prvom redu pravno pitanje i da ekonomski, socijalni, politički, nacionalni i svi drugi aspekti, zbog, prema njegovom mišljenju, nezakonitih odluka prethodne vlasti, ostaju u drugom planu.

„Agencija za zaštitu konkurencije je Rešenjem od 3.09.2020. zaustavila svaku dalju državnu pomoć za Montenegro erlajns. Konačna odluka još nije donešena, ali je izvesno da će biti negativna“, naveo je Bojanić.

CRNA GORA GASI MONTENEGRO ERLAJNS, OSNIVA NOVU FIRMU

Ocenio je i da će to gotovo sigurno voditi ka postupku povraćaja državi već odobrenih sredstava kompaniji Montenegro erlajns i dodao da se radi se o sumi od preko 40 miliona evra. 

Ministar je ponovio da otpis duga prema državi i prodaja za jedan evro privatnom investitoru nije opcija koju u ovom trenutku zakonski propisi dozvoljavaju.

Grupacija Savana je pre nekoliko dana uputila ponudu u kojoj tvrdi da je spremna da crnogorsku avio-kompaniju Montenegro erlajns kupi za jedan evro, uz prethodno otpisivanje svih njenih dugova.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.