Svet

04.02.2021. 11:42

Vijesti

Autor: Nova Ekonomija

U rukovodstvu nove crnogorske avio-kompanije neće biti političara

Izvršni direktor nove crnogorske aviokompanije "To Montenegro", koja se osniva nakon finansijske propasti Montenegro Erlajnsa biće Predrag Todorović, koji više od deset godina radi u evropskoj avijaciji, piše podgorički dnevni...

Foto: Pixabay

Svet

04.02.2021. 11:42

Izvršni direktor nove crnogorske avio-kompanije „To Montenegro“, koja se osniva nakon finansijske propasti Montenegro Erlajnsa biće Predrag Todorović, koji više od deset godina radi u evropskoj avijaciji, pišu podgoričke Vijesti. Navodi se da u novoj avio-kompaniji neće biti političkih kadrova.

„Lista se sastoji od šest vrhunskih stručnjaka koji će zbog svog znanja, kvalifikacija i profesionalnog integriteta biti ponos naše države“, naveli su iz crnogorskog Ministarstva finansija.

Predrag Todorović je od 2010. do 2018. radio za „Pro skaj Frans“, kompaniji koja iznajmljuje avione u celom svetu.

Od 2018. je u firmi „Sitizen plejnu“ koja ima platformu za prodaju sedišta svih avio-kompanija koja nisu prodata, služeći se softverima koji traže prazna mesta i nude na internetu. 

Todorović je radio na poslovima prodaje i napredovao do izvršnih funkcija, a na svom Linkedin profilu je naveo i da se bavio vaterpolom.

CRNA GORA GASI MONTENEGRO ERLAJNS, OSNIVA NOVU FIRMU

Izbor Todorovića za izvršnog direktora ne bi trebalo da bude doveden u pitanje, a u novoj avio-kompaniji ne bi trebalo da bude političkih kadrova, prema pisanju pogoričkog dnevnog lista.

Iz Ministarstva finansija su saopštili da su u Komisiji koja je birala kandidate za članove borda i izvršnog direktora bili ministri: Milojko Spajić (finansije), Jakov Milatović (ekonomski razvoj), Tamara Srzentić (javna uprava) i Mladen Bojanić (kapitalne investicije).

ŠTA SE DEŠAVA SA MONTENEGRO ERLAJNSOM?

Problemi u Montenegro Erlajnsu ne prestaju, kao i da je račun tog preduzeća blokirala i Međunarodna institucija za telekomunikacije u avijaciji (SITA) zbog duga od preko 100 hiljada evra.

To dodatno komplikuje plan da Montenegro Erlajns obnovi letove, kako ne bi izgubio licence i slotove.

Zbog problema sa SITA, Montenegro Erlajns, prema pouzdanim informacijama Dana, neće poleteti do 20. februara, kako je bilo planirano. 

Preduslov za poletanje je da plate taj dug.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.