Srbija

24.02.2021. 16:56

Saopštenje

Autor: Nova Ekonomija

Ugostitelji: Produžite radno vreme restorana, time sprečiti privatne zabave

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES saopštilo je da je od Kriznog štaba Vlade Srbije zatražilo da se radno vreme u hotelskim restoranima produži do 22 časa i 30 minuta. U tom udruženju smatraju da bi se na taj ...

Foto: Pixabay

Srbija

24.02.2021. 16:56

Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede HORES je od Kriznog štaba protiv COVID-19 zatražilo da se radno vreme u hotelskim restoranima produži do 22.30 sati. U tom udruženju smatraju da bi se na taj način izbeglo okupljanje gostiju u privatnom prostoru i smanjio rizik od širenja zaraze koronavirusom.

„HORES razume epidemiološku situaciju u kojoj se nalazi naše zemlja, ali smatramo da svi hoteli u gradskim, planinskih i banjskim turističkim destinacijama, poštuju zdravstvene mere od fizičke distance, do primene svih zdravestveno-sanitarnih mera“, navodi se u njihovom saopštenju.

Naglašavaju i da je najveći problem „nepoštovanje mera u privatnom smeštaju“.

U HORES-u podsećaju da restorani rade do 20 časova, dok se za hotelske goste oni se zatvaraju do 21 čas i naglašavaju da se zbog toga organizuju okupljanja na noćnim žurkama u privatnom smeštaju.

HORES: PRODUŽITI RAD HOTELSKIH RESTORANA ZA NOVU GODINU

To udruženje je pozvalo inspekcijske službe, posebno turističku, sanitarnu i komunalnu inspekciju da, u punom kapacitetu, vrše nadzor nad ugostiteljima, kao i da se poveća broj službenika i inspektora inspekcijskih službi.

Zbog pandemije korona virusa, hotelijeri i restorateri našli su se u gubicima, jer je većina ugostitelja tokom prošle godine zabeležila manji broj gostiju, nego pre pandemije.

NOVA DRŽAVNA POMOĆ: TRI POLOVINE MINIMALCA ZA PREDUZEĆA, PRVA ISPLATA U APRILU
KOMISIJA ODOBRILA NOVE MERE, NAJUGROŽENIJIMA OKO 2% UKUPNE POMOĆI

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.