Srbija

02.04.2021. 14:08

Nova ekonomija

Autor: Nova Ekonomija

Vlasotince se „pridružilo“ gradovima koji imaju problem za vodom

Tokom vanredne situacije koja je proglašena zbog korona virusa, građani Vlasotinca su bili bez vode punih 48 sati, saopštio je Građanski front Vlasotince. Napominju da se to desilo zbog havarije na sistemu vodovoda, koji godinama nije...

Foto: Pixabay

Srbija

02.04.2021. 14:08

Tokom vanredne situacije koja je proglašena zbog korona virusa, građani Vlasotinca su bili bez vode punih 48 sati, saopštio je Građanski front Vlasotince. Napominju da se to desilo zbog havarije na sistemu vodovoda, koji godinama nije održavan, pa je problem dostigao svoj vrhunac početkom ove godine. 

„Nakon januarskih poplava i oštećenja sistema vodosnabdevanja Vlasotinčani se snabdevaju pijaćom vodom alternativnim putem, direktnim prepumpavanjem vode iz reke Vlasine“, napominje Građanski front Vlasotince.

Oni ocenjuju da su građani tog mesta na jugu Srbije „taoci nesposobnih i korumpiranih političara“ koji od sredine januara do početka aprila, osim obećanja i sastanaka sa predstavnicnma republičkih institucija, nisu uradili ništa da se problem na vodovodu reši.

Podsećaju da je opština nedavno saopštila da je u toku izrada projekta hitnih radova na sanaciji vodovoda, koje bi trebalo da finansiraju Opština Vlasotince i Srbijavode, posle čega bi se krenulo u proces ozakonjenja fabrike vode i njenu rekonstrukciju.

Građanski front Vlasotince pitao je opštinsko rukovodstvo zašto to nije urađeno prethodnih godina, jer su mnogi njegovi aktuelni članovi u lokalnoj politici i po dvadeset godina.

Građanski front Vlasotince, podseća i da je opština ranije trošila novac na led rasvetu koju košta 20 miliona godišnje, „megalomansku“ rekonstrukciju sale Kulturnog centra, kupovinu mehanizacije od „partijskih drugara“, kao i na iznenadne i nepredviđene radove tokom realizacije nekih projekata. 

REVIZORIMA STIGLI ODGOVORI NADLEŽNIH: UMESTO FABRIKE, VODU „PUŠTA“ KOMŠIJA

VLASOTINČANI NA ŽALOST NISU USAMLJENI

Vlasotince i ljudi koji u njemu žive dele svoj trenutni problem zbog manjka vode sa građanima mnogih mesta u Srbiji.

Na prvom mestu su svakako građani Zrenjanina koji već dve decenije nemaju pijaću vodu, ali imaju fabriku za njeno prečišćavanje, koja ne radi.

Nedavno su se pojavile informacije o zagađenju reke Pek, pored koje se nalaze bunari namenjeni za vodo-snabdevanje građana Kučeva. Kao krivac za tu pojavu navodi se kineska rudarska kompanija koja posluje u Mejdanpeku.

Na problem sa vodom nedavno su se požalili i građani Titela u Vojvodini, koji prema pisanju Centra za istraživačko novinarstvo (CINS) ispravnu vodu imaju samo tokom jednog meseca u godini. Tamo je voda nekad crna nekad braon boje, a kao razlog te pojave navode se brojne naftne bušotine. 

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.