Srbija

13.04.2021. 12:22

CINS

Autor: Nova Ekonomija

Odborniku SNS-a 3,7 miliona dinara za prevoz đaka

Odbornik Srpske napredne stranke Dragan Rapaić dobio je prošle godine od Opštine Žitište posao prevoza đaka vredan 3,7 miliona dinara, piše CINS.Ta javna nabavka je uneta u plan istog dana kada je raspisana, a Rapai...

Foto: Pixabay

Srbija

13.04.2021. 12:22

Odbornik Srpske napredne stranke Dragan Rapaić dobio je prošle godine od Opštine Žitište posao prevoza đaka vredan 3,7 miliona dinara, piše Centar za istraživačko novinarstvo (CINS).

Ta javna nabavka je uneta u plan istog dana kada je raspisana, a Rapaićeva firma Eko Line 2020 osnovana je nepuna dva meseca pre toga.

Za deset dana, koliko je trajao rok za prijave, ponudu je dostavila samo ova firma pa rangiranja nije ni bilo. Tražili su 3.720.000 dinara, što je 30.000 dinara manje od procenjene vrednosti nabavke. Ugovor je brzo sklopljen.

Rapaić je odbronik ove opštine od 2016. godine. On za CINS kaže da nije znao da će nabavku dobiti, a negira i da je bilo ko iz opštine uopšte i znao da je osnovao firmu. Tvrdi da je nije otvorio zbog ove javne nabavke, već zbog toga što je želeo da se bavi prevozom dece sa posebnim potrebama.

Iz Agencije za sprečavanje korupcije kažu da je reč o sukobu interesa i najavljuju pokretanje postupka protiv Rapaića i čelnika Žitišta.

Preuzimanje delova teksta je dozvoljeno, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na novaekonomija.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i pravilima korišćenja sajta.

Sajt je zaštićen pomocu reCaptcha i Google. Google Politika Privatnosti i Google Uslovi Korišćenja su primenjeni.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.